Legging van Stolpersteine op 14 juni 2017

Hierbij nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij het leggen van 20 Stolpersteine in Oldenzaal op woensdag 14 juni 2017. Zoals u waarschijnlijk bekend is zijn Stolpersteine kleine vierkante steentjes in het plaveisel die geplaatst worden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur met een ontvangst met koffie en thee in de Herdenkingstuin achter het stadhuis (bij mooi weer) of in de serre van de stadhuishal (bij slecht weer). In de serre van de stadhuishal kunt u ook een kleine fototentoonstelling bezichtigen.

Om 14.30 uur gaan we onder muzikale begeleiding op weg door de stad om de steentjes te leggen voor de huizen van waaruit de mensen zijn weggevoerd. Het gaat ditmaal om acht verschillende adressen in de binnenstad van Oldenzaal waar de gedenkstenen zullen worden geplaatst ter nagedachtenis van Arie Blazer, Cornelia Blazer-Frenk en Rozette Blazer (Kerkstraat 17); Joël Abraham Cohen, Roosje Cohen-Manheim en Sara Cohen (Kerkstraat 4); Lea Cohen en Sientje Cohen (Kerkstraat 6); Caroline Cohen-ten Brinke, Rika Cohen en Rosina Cohen (Noordwal 3); Catharina Mina de Leeuw, Henriëtte de Leeuw-Rosenberg en Leendert de Leeuw (Waagstraat 8); Abraham van Gelderen en Lisette van Gelderen-Cohen (Kloosterstraat 4); Betje Löwenstein-Hofstede en Hartog Löwenstein (Kloosterstraat 32); en Hendrika Melammet-Gobas en Leizer Melammet (Boterstraat 5).

Tegen 16.30 uur zijn we terug bij het stadhuis waar ter afsluiting een hapje en een drankje voor u klaarstaan.

We hopen u op 14 juni aanstaande in Oldenzaal te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

namens de Stichting Stolpersteine Oldenzaal

Mieke Droste-van Ginkel, voorzitter

Meer gegevens kunt u vinden via deze link